Според психолозите, хората са привлечени от определен цвят на спалното бельо в зависимост от характера си. Нека видим какво издава цветът на предпочитаните завивки за нашата личност.

Кой предпочита червеното спално бельо?

Червените завивки са предпочитани най-вече от дамите, които са смели, силни и обичат да проявяват характер. Те живеят динамично, с бързи темпове и са много темпераментни. По природа са лидери, включително и по отношение на любовта. Мъжете определено се интересуват от този тип жени, но и много често се страхуват за връзка с тях, тъй като необузданият им нрав може да създаде много проблеми. Червеният цвят хваща окото и с негова помощ можете да създадете и красив смел акцент в спалнята си.

Кой си пада по розовите завивки?

Ако една жена обича спално бельо в розово, това е знак, че е любезна и деликатна, мечтае да бъде ценена и обичана. В същото време феновете на розово бельо са много тихи натури и винаги са готови да отстъпят, но само ако това не би нарушило тяхното спокойствие. Розовото често се асоциира с любов и радост, така че няма да ви изненадаме ако ви кажем, че е прекрасен избор за спалнята.

Какви са хората, които харесват синьото спално бельо?

Тези хора са педантични, спокойни и балансирани. Творчески натури. Обикновено не постигат голям успех в работата си, но в любовта определено им върви. Те напълно се доверяват на партньора и му позволяват да контролира живота им. Синият цвят може стимулира мисълта и да създаде усещане за спокойствие. Синята гама спално бельо е сред най-често използваните и лесно се комбинира с останалите цветове.

На кого се харесва жълтото спално бельо?

Любителите на жълтото спално бельо са активни личности, общителни и весели, с тях лесно се завързва приятелство. Те са оригинални и имат нестандартно мислене. Склонни са към изневяра и често сменят сексуалните си партньори. Жълтото е широко известен като „щастлив цвят”, свързва се със слънцето и позитивното настроение. Освен това се смята, че този цвят създава повече креативност.

Зеленото спално бельо – кой го харесва?

Тези, които избират зелено спално бельо, са спокойно личности, които са си самодостатъчни. Славят се също с отлична интуиция и имат богат вътрешен свят. Те са предпазливи, не се доверяват лесно на нови познати, предпочитат да общуват с проверени във времето хора. Обикновено рядко се влюбват, предпочитат повече приятелските отношения. Но ако се окажат в леглото с някого, приятно го изненадват с нежност и изобретателност. Зеленото е чудесен цвят ако искате да внесете баланс и да придадете спокойна атмосфера в стаята, която ви кара да се чувствате отлично. Зеленото е комбинация от синьо и жълто и носи оптимизма на „слънчевия цвят” и спокойствието на синя. Той е нежен, успокояваш и напомнящ за природата.

Може би случайно сте хванали комплект чаршафи или пък сте избирали от любимите си цветове с часове. При всеки случай обаче разцветките говорят за вас много повече, от колкото предполагате. Няма  съмнение, че цветовете създават основен акцент във всяка стая, а за помещение като спалнята е от изключително значение за постигане на правилния баланс.